Luigi Prins

Lees hier alles over Luigi Prins

Luigi Prins heeft het vermogen om door te zetten

Luigi Prins heeft naast zijn passie voor historisch en industrieel erfgoed ook het vermogen om door te zetten. Vele zeggen dan ook dat Luigi een lange adem heeft. En dat is maar goed ook. Zonder deze lange adem en zijn doorzettingsvermogen waren projecten als SugarCity en Landhuis Elswout nog lang niet verder ontwikkeld. Naast projecten met een historische lading, doet Cobraspen ook aan concepting. Ook hier is het vermogen om door te zetten van belang.

Quote: “Luigi Prins heeft een lange adem”

Gebouwen renoveren en herontwikkelingen is iets wat Cobraspen maar al te graag doet, maar het neerzetten van een compleet product (vaak gecombineerd met renovaties en herontwikkelingen) is ook een uitdaging die we maar al te graag aan gaan. Bij het neerzetten van een totaal concept komt die lange adem ook weer goed van pas.

Een greep uit de concepten die Luigi Prins heeft gerecreëerd zijn:

Plaza West

Plaza West kent een rijke geschiedenis. Zo diende de Westergracht in 1904 als belangrijke aanvoerhaven voor kolen, werd de gracht vervolgens in de jaren 50 gedempt, waarna het een rangeerterrein voor treinen werd. In 1985 heeft de toenmalige PTT Post het ExpeditieKnoopPunt (EKP) neergezet op het terrein. Het gebouw is ontworpen door architecten bureau Wiegerinck. Het wordt ook wel gezien als het mooiste na-oorlogse gebouw van Haarlem.

in 1995 werd het EKP terrein in de verkoop gezet. Luigi Prins zag veel mogelijkheden om het terrein te herontwikkelingen. Twintig jaar lang heeft Luigi gewerkt aan het bestemmingsplan, een plan waarmee hij de Westergracht en het omliggende gebied een nieuw doel wilde geven. Plaza West staat voor: Wonen, winkelen en werken. Het gehele gebied wordt sinds 2013 aangepakt. In het bestemmingsplan is gekeken naar wat de markt nodig heeft, er is een totaal pakket neergezet. Zo zullen er 300 starters-appartementen gerealiseerd worden, zijn er verschillende winkels op het terrein (Albert Heijn Vos, Aldi, Gall&Gall, Etos en een Action) en is er een kantorenconcept gevestigd in het linkerdeel van het nog steeds aanwezige gebouw: Office Hotel.

Office Hotel

In de linkerzijde van het voormalige post sorteercentrum van de PTT is sinds 2013 het Office Hotel concept gevestigd. Office Hotel is een concept dat ontwikkeld is door Cobraspen. Office Hotel is een all-in low budget kantorenconcept. Perfect voor de startende ondernemer, ZZP’ers maar ook eenmanszaken. Er wordt een totaal pakket aangeboden en men betaalt slechts € 8,- per dag voor een kantoorunit. Wegens succes is er in 2015 een tweede locatie van Office Hotel geopend.

Luigi Prins realiseert low-budget kantorenconcept Haarlem.

Low budget kantoren concept Office Hotel